Jadłospis
Treść
Data |
Posiłek |
Potrawy |
18.09.2023 Poniedziałek |
ŚNIADANIE |
Chleb pszenno- żytni, chleb pszenno żytni ze słonecznikiem -1(65g) z masłem -7 (5 g), jajko gotowane-3(30 g), sałata, pomidor rzodkiewka, herbata -(150 ml) Dieta: chleb z ramą |
II ŚNIADANIE |
Jogurt z truskawką -7( 150g) Dieta: mus truskawkowo-buraczany |
|
OBIAD |
Zupa pomidorowa z makaronem-1,7,9(250 g), ziemniaki( 150 g), stek z cebulką -1( 100 g), mizeria z jogurtem-7(100 g), kompot wieloowocowy (200 ml) Dieta: zupa bez śmietany, jogurt z olejem |
|
19.09.2023 Wtorek |
ŚNIADANIE |
Chleb pszenno- żytni, chleb pszenno żytni ze słonecznikiem -1(65g) z masłem -7 (5 g), szynka gotowana–(30g), pomidor, sałata, rzodkiewka, kawa na mleku-1,7(150 ml) Dieta: chleb z ramą, herbata malinowa |
II ŚNIADANIE |
Świeży sok (250 ml) |
|
OBIAD |
Zupa fasolowa -1, 9 (250 g), ryż-( 40 gram suchego składnika), sos truskawkowy z jogurtu-7(150 g), kompot wieloowocowy (200 ml) Dieta: ryż z musem truskawkowym |
|
20.09.2023 Środa |
ŚNIADANIE |
Chałka pszenna-1,3,7(50 g) z masłem-7(5 g), dżem jagodowy (20 g), manna na mleku-1,7(150 g), marchew Dieta: Chałka z ramą, płatki kukurydziane z mlekiem migdałowym |
II ŚNIADANIE |
Koktajl z maliną -7( 150g) Dieta: biszkopty, mus malinowy |
|
OBIAD |
Rosół z makaronem-1, 9( 250 g), ziemniaki –(150 g), pałeczki z kurczaka pieczone-(80 g), marchew z groszkiem zasmażana-1,7(100 g), kompot wieloowocowy (200 ml) Dieta: marchew z groszkiem bez śmietany |
|
21.09.2023 Czwartek |
ŚNIADANIE |
Chleb pszenno- żytni, chleb pszenno żytni ze słonecznikiem -1(65g) z masłem -7 (5 g), pasta z makreli i jaj–3,4,10(30g), sałata, pomidor, rzodkiewka, kawa na mleku—1, 7(150 ml) Dieta: chleb z ramą, herbata wieloowocowa |
II ŚNIADANIE |
Budyń z musem z jagód-1,7(150 g) Dieta: mus jagodowy, biszkopty |
|
OBIAD |
Zupa ziemniaczana– 1,9 (250 g), kasza gryczana–(40 g suchego składnika), pieczeń z karkówki -1(100 g), sałatka z buraczków –(100 g), kompot wieloowocowy (200 ml) |
|
22.09.2023 Piątek |
ŚNIADANIE |
Chleb pszenno- żytni, chleb pszenno żytni ze słonecznikiem -1(65g) z masłem -7 (5 g), polędwica sopocka–(30g), sałata, rzodkiewka, pomidor, kawa na mleku-1,7(150 ml) Dieta: chleb z ramą, herbata malinowa |
II ŚNIADANIE |
Kakao-7(150 ml), świderki drożdżowe-1,3,7(50 g) Dieta: świeży sok |
|
OBIAD |
Krupnik– 9 (250 g), ziemniaki –(150 g), filet rybny panierowany-1,3,4(100 g), surówka z kapusty kiszonej –10(100 g), kompot wieloowocowy (200 ml) |
UWAGA: Dzieci bez ograniczeń mają udostępnioną do picia wodę