Przejdź do treści
4
Przejdź do stopki

Jadłospis

Treść

Data

Posiłek

Potrawy

 

 

 

18.09.2023

Poniedziałek

ŚNIADANIE

Chleb pszenno- żytni, chleb pszenno żytni ze słonecznikiem -1(65g) z masłem -7 (5 g), jajko gotowane-3(30 g), sałata, pomidor rzodkiewka, herbata -(150 ml)

Dieta: chleb z ramą

II ŚNIADANIE

Jogurt z truskawką -7( 150g)

Dieta: mus truskawkowo-buraczany

 

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem-1,7,9(250 g), ziemniaki( 150 g), stek z cebulką -1( 100 g), mizeria z jogurtem-7(100 g),  kompot wieloowocowy (200 ml)

Dieta: zupa bez śmietany, jogurt z olejem

 

 

 

 

19.09.2023

Wtorek

ŚNIADANIE

Chleb pszenno- żytni, chleb pszenno żytni ze słonecznikiem -1(65g) z masłem -7 (5 g), szynka gotowana–(30g), pomidor, sałata, rzodkiewka, kawa na mleku-1,7(150 ml)

Dieta: chleb z ramą, herbata malinowa

II ŚNIADANIE

Świeży sok (250 ml)

OBIAD

Zupa fasolowa -1, 9 (250 g), ryż-( 40 gram suchego składnika), sos truskawkowy z jogurtu-7(150 g), kompot wieloowocowy (200 ml)

Dieta: ryż z musem truskawkowym

 

 

20.09.2023

Środa

ŚNIADANIE

Chałka pszenna-1,3,7(50 g) z masłem-7(5 g), dżem jagodowy (20 g), manna na mleku-1,7(150 g), marchew

Dieta: Chałka z ramą, płatki kukurydziane z mlekiem migdałowym

II ŚNIADANIE

Koktajl z maliną -7( 150g)

Dieta: biszkopty, mus malinowy

OBIAD

Rosół z makaronem-1, 9( 250 g), ziemniaki –(150 g), pałeczki z kurczaka pieczone-(80 g), marchew z groszkiem zasmażana-1,7(100 g), kompot wieloowocowy (200 ml)

Dieta: marchew z groszkiem bez śmietany

 

 

21.09.2023

Czwartek

ŚNIADANIE

Chleb pszenno- żytni, chleb pszenno żytni ze słonecznikiem -1(65g) z masłem -7 (5 g), pasta z makreli i jaj–3,4,10(30g), sałata, pomidor, rzodkiewka, kawa na mleku—1, 7(150 ml)

Dieta: chleb z ramą, herbata wieloowocowa

II ŚNIADANIE

Budyń z musem z jagód-1,7(150 g)

Dieta: mus jagodowy, biszkopty

OBIAD

Zupa ziemniaczana– 1,9 (250 g), kasza gryczana–(40 g suchego składnika), pieczeń z karkówki -1(100 g), sałatka z buraczków –(100 g), kompot wieloowocowy (200 ml)

 

 

22.09.2023

Piątek

ŚNIADANIE

Chleb pszenno- żytni, chleb pszenno żytni ze słonecznikiem -1(65g) z masłem -7 (5 g), polędwica sopocka–(30g), sałata, rzodkiewka, pomidor, kawa na mleku-1,7(150 ml)

Dieta: chleb z ramą, herbata malinowa

II ŚNIADANIE

Kakao-7(150 ml), świderki drożdżowe-1,3,7(50 g)

Dieta: świeży sok

OBIAD

Krupnik– 9 (250 g), ziemniaki –(150 g), filet rybny panierowany-1,3,4(100 g), surówka z kapusty kiszonej –10(100 g), kompot wieloowocowy (200 ml)

 

UWAGA: Dzieci bez ograniczeń mają udostępnioną do picia wodę

59195